Eksteriør mod vandet_LT_News.jpg

NYHED 30. september, 2020

 

Lundgaard & Tranberg Arkitekter vinder Bjergsted Havnefront, Stavanger

Lundgaard & Tranberg vinder arkitektkonkurrencen om at udvikle havneområdet i Stavanger, Norge. Projektet indeholder forslag til nye byrum, en ny havnemole og et hotel- og kontorbyggeri.  


Oprindeligt lå husene i Stavanger
i en ’Sjöhusrække’ langs vandet. Siden har havnefronten gennemgået en udvikling, der har resulteret i en større afstand mellem byen og livet ved havnen. Vi har studeret de historiske forhold, og udviklet projektet om den nye Bjergsted Havnefront med en forståelse for Stavangers fortid.

Udgangspunktet har været at finde stedets tone og skabe en arkitektur, der forstår de historiske forhold, samtidig med at der tilføjes noget nyt og attraktivt til stedet. Derfor åbner vi husrækken, så der kan anlægges en central, offentlig plads, der forbinder den bagvedliggende Bjergstedpark med havnefronten. Det giver ny plads til både parken og udvikling af molen og ikke mindst gode betingelser for bylivet med sollys i alle de lyse timer.

Udover en ny plads og en ny mole, består projektet af tre bygninger: En renovering af et eksisterende pakhus og to nye bygninger, der placeres omkring pladsen. Hotellet indeholder 250 værelser samt store konferencefaciliteter, en restaurant med mere. Kontorhuset skal programmeres i en kommende proces med bygherren. Det bliver en fleksibel bygning for mange forskellige brugere.

Målet er, at projektet bliver en destination for hele Stavanger, der mindsker den mentale afstand mellem Bjergsted Havnefront og centrum. Samspillet mellem bykernen og havnen kommer til at skabe værdi for byen, for bygherren og for brugerne.

Konkurrencen er blevet afholdt som et samarbejde mellem Base Property/Strawberry Properties og Stavangerregionen Havn, med bistand fra Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) samt input fra Stavanger Kommune

 
 
sjøhusrækken (1) copy.jpg
Kreditering: Stavanger byarkiv

Kreditering: Stavanger byarkiv

 
Eksteriør pladsen_LT_News.jpg
 
Interiør_LT_NEWS.jpg
Interiør Hotel_LT_News.jpg
 
 
Fjernvirkning indsejling_LT_News.jpg


 
Fie Lindholm