Tuborg Strandeng

Langs Øresund ligger et bælte af grønne åndehuller; Bellevue Strand, Charlottenlund Fort og Dyrehaven. Tuborg Strandeng er et nyt offentligt område langs Øresundskysten. Her bor man på tæt på naturen.

 

I 1996 forlod den sidste Grøn Tuborg samlebåndet. Nu er rejsen fra tidligere industrigrund til en hel ny bydel og stort sammenhængende naturområde tæt på København begyndt.

I 2008 lavede vi sammen med Gentofte Kommune en ny vision for Tuborgs gamle industriområde. I den gamle lokalplan skulle der bygges boligblokke på hele området, hvilket betød at grunden blev skåret igennem med meget lidt plads til fællesarealer og naturen. Ved i stedet at placere boligerne ud til kysten og grave parkeringsområderne ned har vi skabt plads til et stort sammenhængende strandengslignende landskab. Bakkedraget er den eneste bygning inde på grunden. Boligblokken fletter sig ind i det gamle Hellerup og ligger som en fortsættelse af boligbebyggelsen Ved Eltham fra 1937.

 

Kysthusene

Type
Boliger, landskab, helhedsplan

Adresse
Dessaus Boulevard, Hellerup, Danmark

Areal
Kysthus 1+2 (48 lejligheder)
Kysthus 3 (38 lejligheder)
I alt: 51.900 m²
Landskab: 95.400 m²

Bygherre
Danica Ejendomsselskab

Ingeniør       
MOE A/S

Totalentreprenør
NCC

Landskab
Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Julie Kirkegaard A/S

Årstal
Kyshus 1+2: 2016-2022
Kysthus 3: 2016-2024

Fotograf
Adam Mørk
Hampus Berndtson
Laura Stamer

 

Der er planlagt tre kysthuse. Alle kysthusene er trukket helt ud til vandet med hver deres lille havn. Sammen med store nordiske sten tegner de kystlinjen op, og indrammer det strandengslignende landskab, inspireret af de milde danske kystlandskaber, der veksler mellem lavninger og kuperede bakkedrag.

I Kysthusene på Tuborg Strandeng er det en sammenhængende oplevelse at opholde sig inde og ude. Alle lejligheder har minimum to terrasser eller balkoner. Materialernes farveholdning er valgt ud fra de farvetoner, der findes i miljøet i Svanemøllebugten. Teglstenene er samtidig en hyldest til den gamle, danske industrikultur og arven fra Tuborg.

Kysthushus 1, 2 og 3

Kysthusene har en meget varieret facadegang med udkragninger, indskæringer, tilbagetrækninger og ommurede søjler. Murværket bæres på facadebånd af pladsmurede standerskifter i knap 80 centimeters højde. Alle pladsmurede standerskifter er udført på stålkonsoller.