SEB Bank & Pension

 

SEB’s hovedsæde har sat banken på det danske landkort og skabt et generøst, klimatilpasset byrum i København. Her omsættes byens bevægelse til en let og kraftfuld energi til glæde for alle.

 
 

Adresse
Bernstorffsgade 44, 1577 København V, Danmark

Areal
27.110 m²

Bygherre
SEB Ejendomme

Ingeniør
Rambøll A/S

Landskabsarkitekt
SLA / Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Kunstnerisk rådgivning
Finn Reinbohte

Årstal
2008-10
2005 1. præmie i konkurrence om helhedsplan

Præmieringer
2011 RIBA European Award 2011
2011 Arkitektforeningens pris ’Store Arne’
2011 Københavns Kommune

download projektbeskrivelse 

 
Situationsplan

Situationsplan

 

Hjørnet af Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge er et af Københavns tunge trafikale hjørner. SEB Banks to huse favner et klippelignende landskab der rejser sig på hjørnegrunden, syv meter over trafikken. De bølgende facader leder trafikken omkring sig i et glidende flow og har forvandlet en ’bagside’ i byen til et nyt frirum.

 
SEB 019 L1007456 copy.jpg
LT SEB-01 L3020092 mindre copy.jpg
 

Landskabet Bymilen er blevet populært blandt københavnerne – børn og unge bruger skråningerne som skaterramper. Udenfor fortæller landskabets vilde græsser, birk og fyrretræer om den nordiske natur.

 
 
 
62_006_SEB_154_H.jpg
 

Fra landskabets top flyder bløde hvide betonterrasser ned og ind gennem glasfacaderne, hvor de bliver til indre terrasser og trapper i lys terrazzo.

 
62_006_SEB_257_H.jpg
62_006_SEB_302_H.jpg
 

I det 6 etagers høje atrium rejser ni kerner i glidestøbt beton sig. Fra ovenlysene daler et blidt himmellys ned mellem de store bærende betonstammer. Søjlerne danner kontrast til bløde læderomviklede gelændere og platforme der bølger ud på etagerne og tilbyder bankens ansatte uformelle steder at mødes. Her er ingen snævre gange eller korridorer. Alle har kontorer langs facaderne med udsigt over havnen eller byen.

 
62_006_SEB_075_H.jpg
 

Banken har oplevet øget kundetilgang og en lettere rekrutteringsproces med det nye hovedsæde. SEB Bank arbejder i den ene bygning, den anden er lavet til udlejning med 350 arbejdspladser.

 
 
62_006_SEB_205_H.jpg
SEB_Lundgaard&Tranberg_1.jpg
 

Havnen bruges aktivt. Bygningen nedkøles med vand, der er hentet i havnebassinet, mens regnvand opsamles og genanvendes til vanding af planterne i landskabet. Da banken stod færdig i 2010, var energiforbruget 20 % lavere sammenlignet med kontorbygninger af samme størrelse.

 
 
 

" Ejendommen har været med til at sætte os stærkere på landkortet i vores kunders mindset. Det er vigtigt, at vores kunder kommer ind i en bygning, hvor de oplever professionalisme og engagement samtidig med, at de ser en virksomhed, der tør udfordre. Det er et signal til kunderne og til omverdenen, og dér har vi ramt en lykkelig symbiose af signaler. "

Peter Høltermand, landeschef for SEB i Danmark