Kannikegården blandt fem finalister til Mies van der Rohe Award 2017 / by Lars Hjortshøj

Mies van der Rohe-stiftelsen har løftet sløret for de fem finalister i European Mies van der Rohe Award 2017. Blandt dem er Kannikegården, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Vinderen af prisen bliver udråbt d. 16. maj og prisen bliver overrakt d. 26. maj 2017.

Foto: Anders Sune Berg

Foto: Anders Sune Berg

Udvælgelsen af de 5 finalister har været i gang siden 355 værker blev nomineret tilbage i december 2016. I januar 2017 blev de skåret ned til 40 shortlistede projekter, hvor også Kvæsthusmolen var blandt. Vinderen, der skal findes blandt de fem tilbageværende projekter, bliver udråbt i Bruxelles d. 16. maj, og selve prisoverrækkelsen finder sted i Mies van der Rohe Pavillon i Barcelona d. 26. maj 2017.

De fem projekter er udvalgt af en jury bestående af Stephen Bates (formand), Gonçalo Byrne, Peter Cachola Schmal, Pelin Derviş, Dominique Jakob, Juulia Kauste and Małgorzata Omilanowska.

Stephen Bates, arkitekt og formand for juryen udtaler: ”Vores instinkter kan opsummeres med Peter smithsons ord: ’ting skal på same tid være normale og heroiske. Vi leder efter almindelighederne, hvis samtidige underdrevne lyrisme er fuld af potentiale”.

I april besøger juryen de værkerne – en tur der tager dem til Amsterdam, Ribe, London, Warszawa og Rivesaltes. De fem finalister er:

  • deFlat Kleiburg i Amsterdam af NL Architects aog XVW architectuur
  • Ely Court i London af Alison Brooks Architects
  • Kannikegården i Ribe af Lundgaard & Tranberg Arkitekter
  • Katyn Museum i Warszawa af BBGK Architekci
  • Rivesaltes Memorial Museum af Rudy Ricciotti.