Kvæsthusmolen åbner med folkefest / by Lars Hjortshøj

Kvæsthusmolen.jpg

Københavns nye byrum, Kvæsthusmolen, som Lundgaard og Tranberg Arkitekter har tegnet, står færdigt og bliver indviet onsdag d. 29. juni. Der er lagt op til folkefest, når dette helt unikke sted i byen åbner op for offentligheden.

Visionen for Kvæsthusmolen var at skabe nogle attraktive rammer i samspil med nærområdet. Her hvor byen møder vandet, er nu et område med plads til både det organiserede og det uformelle byliv, som indbyder til store armbevægelser og intime hyggestunder. Med en fleksibel, åben og funktionel indretning kan både pladsen, havnen og parkeringsanlægget danne rum for oplevelse og udfoldelse.

Kvæsthusmolen starter ved Nyhavn, og foran Skuespilhuset strækker promenaden sig videre ud i vandet. Den forbinder området og skaber kontakt til Operaen, Nyhavn og Frederiksstaden. Placeringen ved både by og vand gør Kvæsthusmolen til et helt unikt sted - både til hverdag og til fest.

En plads med mange muligheder

Fra Nyhavn til molespids er molen 450m lang og 50m bred. Scenetårne, ”Kyssetrappe” og caféer giver plads til optrædener, underholdning og afslapning. Molen kan indtages og kan rumme alt fra store arrangementer til picnicen.

På kyssetrappen, der ligger inderst i Kvæsthusbassinet, kan du nyde havnen, havet, udsigten, molen og dyppe tæerne i vandet.

500 parkeringsoplevelser i 3 etager

Det er ikke kun folk, der bruger byen rekreativt, der får glæde af Københavns nye åbne mødested. Byens bilister får 500 P-pladser i den flotte parkeringskælder, der ligger i 3 niveauer under pladsen. Et stort gennemgående atrium forbinder anlægget med byrummet ovenpå og giver dagslys på alle etager.

Folkefesten på Kvæsthusmolen

Onsdag d. 29. juli åbner Kvæsthusmolen for første gang op for offentligheden, hvor alle er inviteret til fest.

Se programmet for åbningen af Kvæsthusmolen

Se billeder af Kvæsthusmolen

Fakta om Kvæsthusmolen

Adresse:
Sankt Annæ Plads 36, 1250
København K

Areal:
Byrum 16.000 m2
P-anlæg 17.800 m2 / 500 P-pladser

Bygherre:
Kvæsthusselskabet A/S

Ingeniør:
COWI

Trafikrådgiver:
Viatrafik

Landskabsarkitekt:
Lundgaard & Tranberg Arkitekter /
Julie Kierkegaard

Kunstnerisk rådgivning:
Finn Reinbothe

Opført 2013-16

Se programmet for åbningen af Kvæsthusmolen

Se billeder af Kvæsthusmolen