Første fremvisning af universitetsbygningen Niagara i Malmö / by Sara-Luise Pedersen

Tirsdag den 24. maj kunne Akademiska Hus og Malmö Högskola give pressen og en særligt inviteret skare, muligheden for at bese den nu færdigbyggede forsknings- og universitetsbygning ’Niagara’, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Niagara består af tre bygningsvolumener i henholdsvis 7, 9 og 13 etager, som forbindes i stueplan i et stort, åbent atrium. Der har været særligt fokus på at skabe et åbent, varieret og lyst hus i kommunikation med sine omgivelser.

Bygningens samlede areal udgør 25.000 m2 og muliggør omkring 500 arbejdspladser. Projektet har været undervejs i over fem år. Indflytningen i det nye hus påbegyndes i foråret og til sommer kan det første kuld studerende påbegynde semestret i den helt nye bygning. 

Læs mere her