Sådan kunne Museum des 20. Jahrhundert i Berlin også have set ud by Lars Hjortshøj

Forslag til Museum des 20. Jahrhundert.jpg

Sådan skriver den tyske avis Der Tagesspiegel, akkompagneret af et billede af Lundgaard & Tranbergs forslag til Museum des 20. Jahrhundert, der fik en 2. plads kun overgået af Herzog de Meuron.

I disse dage er der en udstilling, der viser de 40 forslag der var til det kommende Museum, der skal ligge i Kulturforum tæt på Potsdamer Platz i hjertet af Berlin.

Udstillingen kører frem til d. 8. januar.

Læs artiklen i Der Tagesspiegel her

Læs mere om udstillingen her

Lundgaard & Tranberg får 2. præmie i Berlin by Lars Hjortshøj

Lundgaard & Tranberg Arkitekters forslag

Lundgaard & Tranberg er tildelt 2. præmien i arkitektkonkurrencen om det nye ”Museum des 20. Jahrhunderts” i Berlin.

Det nye museum vil fungere som det nye hjem for flere internationalt betydningsfulde kunstsamlinger, herunder Nationalmuseets Marx- og Pietzschsamlinger, dele af Marzonasamlingen, og en samling af værker fra Kupferstichkabinett.

I hård konkurrence mod 40 forslag fra nogle af de bedste arkitektfirmaer fra hele verden blev Lundgaard & Tranberg placeret som nummer 2, mens Herzog & de Meuron fra Schweiz blev kåret som vinder.

Se de tre præmierede forslag her

Siteplan af Museum des 20. Jahrhunderts, Berlin - Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Siteplan af Museum des 20. Jahrhunderts, Berlin - Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Snit af Museum des 20. Jahrhunderts, Berlin - Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Snit af Museum des 20. Jahrhunderts, Berlin - Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Lundgaard & Tranberg inviteret til at tegne nyt museum i Berlin by Lars Hjortshøj

Det nye museum skal ligge mellem Ludwig Mies van der Rohes Neue Nationalgalerie og Hans Scharouns Berliner Philharmonie 

Det nye museum skal ligge mellem Ludwig Mies van der Rohes Neue Nationalgalerie og Hans Scharouns Berliner Philharmonie 

Den internationale arkitektkonkurrence går på at designe Museum des 20. Jahrhunderts i Berlin. Lundgaard & Tranberg er et af 13 arkitektfirmaer, der er inviterede til det store prestigeprojekt, der skal ligge i hjertet af Berlin.

I alt 42 virksomheder er blevet udvalgt i den seneste runde af arkitektkonkurrencen om at tegne Museum des 20 Jahrhunderts, hvoraf 13 var inviterede, heriblandt Lundgaard & Tranberg. Museet skal ligge i Kulturforum tæt på Potsdamer Platz i hjertet af Berlin, der i forvejen huser flere af byens mest populære attraktioner.

Det nye museum får en fornem placering mellem Ludwig Mies van der Rohes Neue Nationalgalerie og Hans Scharouns Berliner Philharmonie – to arkitektoniske vartegn fra 1960'erne.

Bygningen, der efter planen skal stå færdig i 2021, er på ca. 25.000 m² med en underjordisk forbindelse til Mies van der Rohes Neue Nationalgalerie.

I november 2014 lagde Tysklands Parlament 200 mio. euro til det store projekt, som skal udstille en omfattende samling af det 20. århundredes kunst.

Andre store navne på listen over inviterede arkitektvirksomheder er for eksempel David Chipperfield Architects, Herzog & de Meuron, OMA, Kazuyo Sejima og Snøhetta Architects.

Andre store navne på listen over inviterede arkitektvirksomheder er for eksempel:

  • David Chipperfield Architects
  • Herzog & de Meuron 
  • OMA
  • Kazuyo Sejima 
  • Snøhetta Architects

Kvæsthusmolen åbner med folkefest by Lars Hjortshøj

Kvæsthusmolen.jpg

Københavns nye byrum, Kvæsthusmolen, som Lundgaard og Tranberg Arkitekter har tegnet, står færdigt og bliver indviet onsdag d. 29. juni. Der er lagt op til folkefest, når dette helt unikke sted i byen åbner op for offentligheden.

Visionen for Kvæsthusmolen var at skabe nogle attraktive rammer i samspil med nærområdet. Her hvor byen møder vandet, er nu et område med plads til både det organiserede og det uformelle byliv, som indbyder til store armbevægelser og intime hyggestunder. Med en fleksibel, åben og funktionel indretning kan både pladsen, havnen og parkeringsanlægget danne rum for oplevelse og udfoldelse.

Kvæsthusmolen starter ved Nyhavn, og foran Skuespilhuset strækker promenaden sig videre ud i vandet. Den forbinder området og skaber kontakt til Operaen, Nyhavn og Frederiksstaden. Placeringen ved både by og vand gør Kvæsthusmolen til et helt unikt sted - både til hverdag og til fest.

En plads med mange muligheder

Fra Nyhavn til molespids er molen 450m lang og 50m bred. Scenetårne, ”Kyssetrappe” og caféer giver plads til optrædener, underholdning og afslapning. Molen kan indtages og kan rumme alt fra store arrangementer til picnicen.

På kyssetrappen, der ligger inderst i Kvæsthusbassinet, kan du nyde havnen, havet, udsigten, molen og dyppe tæerne i vandet.

500 parkeringsoplevelser i 3 etager

Det er ikke kun folk, der bruger byen rekreativt, der får glæde af Københavns nye åbne mødested. Byens bilister får 500 P-pladser i den flotte parkeringskælder, der ligger i 3 niveauer under pladsen. Et stort gennemgående atrium forbinder anlægget med byrummet ovenpå og giver dagslys på alle etager.

Folkefesten på Kvæsthusmolen

Onsdag d. 29. juli åbner Kvæsthusmolen for første gang op for offentligheden, hvor alle er inviteret til fest.

Se programmet for åbningen af Kvæsthusmolen

Se billeder af Kvæsthusmolen

Fakta om Kvæsthusmolen

Adresse:
Sankt Annæ Plads 36, 1250
København K

Areal:
Byrum 16.000 m2
P-anlæg 17.800 m2 / 500 P-pladser

Bygherre:
Kvæsthusselskabet A/S

Ingeniør:
COWI

Trafikrådgiver:
Viatrafik

Landskabsarkitekt:
Lundgaard & Tranberg Arkitekter /
Julie Kierkegaard

Kunstnerisk rådgivning:
Finn Reinbothe

Opført 2013-16

Se programmet for åbningen af Kvæsthusmolen

Se billeder af Kvæsthusmolen

Kannikegården indvies! by Sara-Luise Pedersen

 

Kannikegården – det nye hus tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter for Ribe domsogns menighedsråd – er netop blevet indviet og er hermed klar til brug.

Bygningen er blevet navngivet efter resterne af et 1000 år gammelt kannikekloster, der nu kan opleves under den nye bygning. Huset rummer desuden funktioner for menighedsrådet og kirkens ansatte og skal danne ramme om diverse arrangementer for byens borgere.

Bygningen er enkelt længehus på søjler med tag og facader som er beklædt særligt udviklede rødbrune teglskaller. Underdelen er med glasfacader, og blotlægger de enestående fund for byens borgere og besøgende.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter præmieres for god arkitektur! by Sara-Luise Pedersen

Lundgaard & Tranberg Arkitekter blev i slutningen af september præmieret for God Arkitektur af Vordingborg Kommune for den nye udstillingsbygning til Danmarks Borgcenter, opført på toppen af slotsruinen i Vordingborg. 

Kommunen fremhæver at præmieringen tildeles for en samlet indsats med etablering af ny udstillingsbygning, indretning og møblering af ruinterrænet, samt genetablering af borgens voldgrave, der forstærker hinanden i en integreret helhed. Kommunen udtrykker særlig begejstring for, at borgcentrets forskellige elementer indgår i samspil omkring borgens historie og form, understreget af de genskabte voldgrave. 

Lundgaard & Tranberg Arkitekter vandt i 2011 konkurrencen om at tegne den nye bygning, som stod klar til brug i 2014. 

Kalvebod Fælled Skole rykker fremad by Sara-Luise Pedersen

View fra fællen.jpg

Lundgaard & Tranberg Arkitekter arbejder på designet af fremtidens skole. Ørestad Syds nye skolebyggeri, der har fået tildelt navnet Kalvebod Fælled Skole, skrider planmæssigt fremad og det er netop blevet officielt, hvornår den kommer i udbud. 

Skolen har særligt fokus på idræt og bevægelse – et træk der tydeligt integreres i byggeriet, der i centrum af det cirkulære bygningsmassiv huser en multianvendelig hal. Skolebygningen er på denne vis samlet til én bygning og kan derfor placeres helt ude på kanten af byen, hvor den unikke placering ud til Kalvebod Fælled udnyttes ved at samtlige undervisningsrum har visuel kontakt til fælleden. Således får bydelen et åbent og imødekommende byggeri, der sammenfletter skole, idræt og fælledens særegne karakter og natur. 

Skolen bliver en af de første danske skoler lavet efter den nye skolereform og de nye behov har programmeret byggeriet. Både klasselokaler, lærerfaciliteter og rum for fritidsaktiviteter (KKFO og Klub) vil imødekomme de længere skoledage og give plads til lektiecaféer og forberedelsesmuligheder for lærerne. Maden bliver desuden prioriteret højt med et stort køkken og kantinerum designet til at kunne producere mad af høj kvalitet på selve skolen. 

Skolen er ikke blot tænkt som en reformsikret skole – men også en fremtidssikret. Der er lagt vægt på gode lysforhold, akustik, robuste overflader og multianvendelige rum, der tilsammen skaber behagelige faciliteter, der skal kunne imødekomme såvel nutidens som fremtidens udviklinger på skoleområdet. Skolen skal planmæssigt åbnes i maj 2018. 

 

Lundgaard & Tranberg er arkitekter på Postgrundens områdefornyelse! by Nicolai Richter-Friis

Postens hovedkvarter flytter. Den 30.000 kvadratmeter store grund beliggende ved Københavns Hovedbanegård er blevet solgt og Lundgaard og Tranberg Arkitekter er arkitekterne på områdets udvikling. Visionen er at omdanne Postgrundens lukkede område til et nyt, åbent og attraktivt kvarter i hjertet af København.

Hovedstaden vokser med 1000 nye beboere om måneden og behovet for nye arbejdspladser melder sig i takt hermed. Derfor skal området som udgangspunkt huse erhvervsdomiciler og boliger, men vil yderligere åbne op for tiltag, der skal understøtte de nye bygninger, samt skabe liv og aktivitet i området til glæde for såvel københavnere som turister.

Planerne for grundens fremtid er endnu ikke fastlagte og alle københavnere er blevet indbudt til at komme med deres input til udviklingen. På Instagram profilen Postgrunden 2025 kan man se masser af inspiration til den kommende bydel og selv byde ind med gode idéer!

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har vundet konkurrencen om at tegne det nye Frihedsmuseum! by Sara-Luise Pedersen

Det er i dag blevet offentliggjort, at Lundgaard & Tranberg Arkitekter har vundet konkurrencen om at tegne det nye Museum for Danmarks Frihedskamp 1940-45! I december blev tegnestuen udvalgt til at konkurrere med fire andre arkitektteams om at tegne museet på samme grund i Churchillparken, hvor det tidligere museum nedbrændte i 2013. Lundgaard & Tranberg Arkitekter deltog i konkurrencen i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører A/S, Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S og ÅF Lighting – Hansen & Henneberg, samt landskabsarkitektonisk konsulent Professor Steen Høyer og akustisk konsulent Bo Mortensen - som nu sammen skal stå bag det kommende byggeri.

Den arkitektoniske hovedidé bag tegnestuens forslag tager udgangspunkt i en fortælling om frihedskampens to verdener: Den åbne synlige - og den skjulte, farefyldte dimension af livet som modstandsmand. Konceptet består derfor dels af en hovedbygning i Churchillparken, der giver adgang til museet og rummer café- samt øvrige funktioner, og dels af én stor underjordisk udstillingshal.  Adgangs- og cafébygningen markerer sig afdæmpet i den omkringliggende park som en bygning overgroet med blomstrende klatreroser, samt en samling af mindesmærker over frihedskampen - alt placeret indenfor et præcist, rektangulært felt, som er svagt forsænket i forhold til terrænets niveau. Indadtil åbner sig, i kontrast til det lyse og blomstrende ydre, en fortættet verden, hvor mørkets tyngde og strejf af lys, i kombination med en række arkitektoniske og scenografiske virkemidler, formidler historien om frihedskampen.

Læs mere her

Første fremvisning af universitetsbygningen Niagara i Malmö by Sara-Luise Pedersen

Tirsdag den 24. maj kunne Akademiska Hus og Malmö Högskola give pressen og en særligt inviteret skare, muligheden for at bese den nu færdigbyggede forsknings- og universitetsbygning ’Niagara’, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Niagara består af tre bygningsvolumener i henholdsvis 7, 9 og 13 etager, som forbindes i stueplan i et stort, åbent atrium. Der har været særligt fokus på at skabe et åbent, varieret og lyst hus i kommunikation med sine omgivelser.

Bygningens samlede areal udgør 25.000 m2 og muliggør omkring 500 arbejdspladser. Projektet har været undervejs i over fem år. Indflytningen i det nye hus påbegyndes i foråret og til sommer kan det første kuld studerende påbegynde semestret i den helt nye bygning. 

Læs mere her
 

Sorø kunstmuseum modtog WAN Award i kategorien Innovative Product 2014 by Nicolai Richter-Friis

Uddrag fra dommerudtalelse

"It was a hard decision to pick the winner but the judges all came to the conclusion after lengthy discussion that Petersen Cover by Petersen Tegl would be worthy of this accolade in the façade sub-category. Petersen Cover is a new building product that bestows a distinctive and modern look, whilst retaining all the familiar advantages of traditional brick. Due to the structure of the handmade brick, façades and roofs look beautiful, rustic and exclusive when covered with the new product. Brendon Moss was particularly taken with Petersen Cover “This is how bricks should be made; this is a beautiful handmade product. I would use this”. Sarah Williams also thought this product was one to watch and commented: “Architects will love this, this is beautiful."