New Nordic Louisiana 


Projektet blev opført som en del af Louisianas udstilling ’New Nordic – Arkitektur og identitet’. Lundgaard & Tranberg blev, sammen med en række førende tegnestuer fra de øvrige nordiske lande, bedt om at konstruere et mindre bygningsværk specielt til udstillingen.

Besvarelsen er et egentligt stykke arkitektur, der i høj grad tager udgangspunkt i materialet. En betonskulptur støbt i en cirkulær form, iblandet bark som indlejrer sig i betonen og skaber en helt ny struktur. Det flydende materiale tager småting med på sin vej og får præg af selv de mindste nuancer i støbeformens foring.

I mødet mellem den porøse bark og den solide beton skabes en ny stoflighed, som lader modsætninger mødes og samlet peger på de steder og materialer arkitekturen udspringer af. Kulturen - det civiliserede, det bebyggede - sammenhvirvles med det ikke-menneskeskabte materiale. Det naturlige.

Formen er geometrisk præcis udenpå og dynamisk indvendig. Den åbner op for nye horisonter, der giver både indblik og udsyn – også illustreret gennem skulpturens spejlgulv, der gør rummet større og peger ud over sig selv.

Projektet står som et koncentrat af tegnestuens arbejde, hvor grænserne for materiale udfordres og eksperimenteres med, i dialog mellem sted og stoflighed. 


Projektfakta:

Bygherre:
Louisiana Museum of Modern Art

Adresse:
Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk 

Entreprenør:
Pihl & Søn A/S

Ingeniør: 
Pihl & Søn A/S

Beton:
Unicon A/S

Lyskonsulent:
Louis Poulsen 

Årstal:
2012

Tilbage