’Louiselund’, Kokkedal Vest


’Louiselund’ rummer 171 ældre- og plejeboliger, samt en centerbygning med Hørsholm Kommunes samlede genoptrænings- og sundhedsfremmende aktiviteter indenfor ældre- og plejeområdet.

Byggeriet lægger sig nænsomt på grunden - en smukt beliggende sydvestvendt skråning nær Kokkedal Slot og Rungsted Skov - og tilpasser sig terrænets fald.

Bebyggelsen er i 1-3 etager og er organiseret i tre hovedgrupper omkring en rekreativ ’landsbygade’; centerbebyggelsen danner ryg mod højdedraget i nord, plejeboligerne strækker sig som fingre ned ad den sydvendte skråning, og ældreboligernes punkthuse afslutter bebyggelsen mod øst med fri udsigt mod slottet og det åbne landskab.

Korte afstande, overskuelige forbindelser og kompakte rumforløb tilgodeser personalets behov for effektive arbejdsgange, samtidig med at beboerne sikres et trygt og varieret boligmiljø, både i selve plejeboligen og i forskellige fællesområder - overalt med generøst dagslys og udsyn over omgivelserne.

Netop dette, at bevægelsen mellem plejeboligens privathed og ro, fællesskabets forskellige opholds- og samlingssteder og naturen udenfor, foregår i ukomplicerede, let opfattelige overgange er prioriteret højt, med henblik på at nedtone institutionspræget, og at skabe værdige rammer for mennesker, der gennem et helt liv har haft tøjlerne i egen hånd i egen bolig.  

Bygningerne fremstår med facader af lyse, gule teglsten, og vindues- og dørpartier i teaktræ, der kombineret giver husene en visuel lethed og forbinder dem med det omgivende landskab. Forsætninger i murfladen giver relief og skyggetegning, fremhæver teglets tekstur og tilfører en detaljering i nærskala, som dæmper tyngden af bygningerne yderligere.

Bygningerne skaber i sig selv overgange fra den vilde eng til den kultiverede have og gade, og tværs gennem denne fligede struktur krydser naturligt trådte stier sig i det høje græs.


Projektfakta:

Adresse:
Louiselund 9, 3970 Hørsholm

Areal:
16.000 m²

Bygherre:
Hørsholm Kommune / DAB

Ingeniør:
MOE

Landskabsarkitekt:
Marianne Levinsen

Årstal:
1. præmie i indbudt projektkonkurrence 2010
Opført 2011-12

Præmiering:
Hørsholm Kommune 2013

Tilbage