børnehuset englegård

Englegård daycare

 

/ EN

english text is coming soon...

/ DA

Institutionen er indpasset, i det bygningsmæssigt sammensatte byområde, som en fritliggende to etagers bygning med et moderne arkitektonisk udtryk. Facadeproportionering og materialer er valgt, så bygningen fremstår imødekommende og oplevelsesrig for både børn og voksne med facader i blødstrøgne sten, behandlet med to gange sort kalkvand, og facadepartier i mahogni og farvede partier.  

Ankomsten sker via et centralt trapperum, som også fungerer som vindfang, til en fordelingsgang, der vender ud mod havesiden og giver visuelt kontakt mellem det nordlige ankomstområde og det sydlige legepladsområde. Fra alle grupperum er der frit udsyn til legepladsen og det beplantede bælte langs Søborghus-renden. Grupperum for vuggestuerne er placeret i husets gavle, adskilt fra det centrale trapperum ved kerner, som indeholder toiletter, elevator, rengøringsrum m.m., og som medvirker til at reducere støj mellem grupperne.

Syd for huset, på havesiden, er et stiforløb anlagt med sandkasser, gynger og klatrestativ. Arealet er afgrænset af lave palisadepæle.

 

PROJECT DATA

Address
Ved Renden, Frederiksborgvej 240, Søborg

Area
1.200 m2

Client
The municipality of Copenhagen

Engineer
Hans Okholm A/S

Year
2000

 

PROJEKT FAKTA

Adresse
Ved Renden, Frederiksborgvej 240, Søborg

Areal
1.200 m2

Bygherre
Københavns Kommune, A&F-Forvaltningen

Ingeniør
Hans Okholm A/S

Årstal
2000