Charlottehaven


Charlottehaven er opført på ’Kryolitgrunden’ ved Strandboulevarden i København og indeholder i første etape 178 udlejningsboliger. Bebyggelsen er udformet som en åben karré i fem til seks etager, der omslutter et meget stort haverum.

De gennemlyste boliger er forsynet med karnapper og altaner, mens stuelejlighederne har hævede terrasser på havesiden. Penthouselejligheder i to etager har tagterrasser med udsyn over byen og Øresund.

Beliggenheden på det centrale Østerbro har givet inspiration til arkitekturen, der kendetegnes af rolige, tunge bygningskroppe som baggrund for et rigt varieret spil af lys og skygge, stoflige kontraster og karakterfulde detaljer.

Murværkets karakteristiske teglsten i changerende, mørke farver er udviklet specielt til byggeriet i samarbejde mellem arkitekt, bygherre og teglværk.

Murværkets karakteristiske teglsten i changerende, mørke farver er udviklet specielt til byggeriet i samarbejde mellem arkitekt, bygherre og teglværk.

Charlottehavens anden etape rummer 44 møblerede hotellejligheder, et servicecenter med fitness, swimmingpool, konferencefaciliteter, café og restaurant samt en børneinstitution. 

Servicecenteret i gårdrummet er holdt i én høj etage, mens de to tårnhuse der rummer hotellejlighederne, er i otte etager.

Materialer og arkitektoniske virkemidler går igen fra første etape og samler hele bebyggelsen i en stofligt og formmæssigt homogen helhed omkring det frodige haverum.

Click here for text in English


Projektfakta:

Adresse:
Strandboulevarden 76-88 / Hjørringgade 12 C, København Ø

Areal:
29.360 m²

Bolig antal:
222

Bygherre:
Harald Simonsens Ejendomskontor

Ingeniør:
Erik Petersen A/S

Landskabsarkitekt:
Henrik Jørgensen / SLA

Årstal:
Etape 1: Boligdelen 1996-2000
Etape 2: Servicecenter og haven 2003

Præmiering:
Københavns Kommune 2002

Tilbage