WORKER'S MUSEUM


The Worker’s Museum was expanded in conjunction with the complete renovation of the museum’s older and partially protected building, located in a densely built-up urban block in Rømersgade in Copenhagen.

 In order to respect the existing building as well as respecting sightlines from neighbouring buildings, the four new exhibition spaces are placed underneath the courtyard. 

A new low building completes the inner courtyard and contains the stair to the new exhibition spaces, which receive daylight via large lanterns and skylights in the courtyard. 

The building above grade is of brick with glass partitions of teak. The most recent significant change in the historical building is the decor of the loft above the museum’s legendary banquet hall, where you can experience the roof’s unique truss construction, along with image projections on the rough surfaces of the loft.


ProjeCT FACTS:

Address:
Rømersgade 22, København K

Client:
The Worker’s Museum in Copenhagen

Engineer:
Jørgen Nielsen A/S

Year:
Renovation of original buildings 1987-2014
Underground expansion 2005

Tilbage